Vårfix i stugan

En kompis till mig, och hennes föräldrar, har en stuga i Jämtland som de brukar åka till på sommaren. För några dagar sedan skulle de åka upp dit för att vårstäda lite. Jag antar att det var vårkänslorna som svallade för jag var inte helt säker på att snön ens skulle vara borta när vi kom fram. 

Vi pratade om det i bilen på vägen upp och kompisens pappa skrattade lite och sade att det inte gjorde så mycket. De skulle städa och fixa inomhus och se till att allt var i ordning inför sommaren. 

Trasiga rutor mötte oss

När vi svängde in på gårdsplanen så såg vi direkt att något var fel. Tre fönster gapade tomma och man såg hur gardinerna hängde ut genom dem. Min kompis började nästan gråta och hennes föräldrar muttrade något om vandaler och lät lite irriterade. 

Han ringde direkt till en firma som jobbar med att byta fönster i Jämtland och de kom faktiskt dit redan efter en timme! Vi hade då gått in och börjat städa upp snö och smuts från golven medan pappan hade satt upp plywoddskivor för rutorna som var sönder. 

Glasmästaren kikade lite och sade att allt skulle vara bytt och klart till nästa gång de kom hit. Så nu får vi väl hoppas att ingen gör sönder några fler rutor! Huset är nu mer i ordning i alla fall så får de bara in de nya fönstren så blir det nog bra igen. 

9 Mar 2022