Hur installerar man en diskmaskin?

Det där med att installera en diskmaskin, det är inte bara och bara. Grejen är ju att det görs på olika sätt, beroende på om man ska byta ut en befintlig, installera en där det funnits en eller göra en installation från scratch.

Det enklaste är då det redan står en diskmaskin på plats, eller har stått en på en viss plats. Det eftersom att då är ju allt klart med både elen och med vatten och avlopp.

Installera diskmaskin från schratch

När det ska installeras en diskmaskin där det tidigare inte funnits någon installerad behöver både el och vatten dras. För elen kan man med fördel anlita en elektriker Karlskoga. Grejen med både el och VVS är att man måste anlita certifierad hantverkare med rätt behörigheter. Så även en rörmokare måste du ta in för hjälp med en viss del. Rörmokaren ska ha certifikat från Säker Vatten. En elektriker måste vara godkänd hos Elsäkerhetsverket.

Det är viktigt att diskmaskinen installeras på rätt sätt och det dels för att en felinstallerad diskmaskin kan ha förödande konsekvenser för ditt hem. Är elen fel är det brandrisk och rör som sitter fel kan ge vattenskador.

Köpa diskmaskin

Om du bestämt dig för att köpa en diskmaskin, se till att hitta en passande modell, som har de funktioner du vill ha. Det är inte fel att jämföra olika diskmaskiner för att hitta den bästa som även har ett bra pris!

18 Jan 2022