Starta en livsstilsblogg

Är det så att du skulle vilja starta upp en livsstilsblogg? Blogga är roligt samt att det även är en trend som håller i sig. Det kan även vara en trevlig hobby att ägna sig åt. Det finns många olika anledningar till att starta en blogg så väl som olika sätt att använda den på. Om du inte bloggat innan, men vill testa på det, så har jag en del tips till dig att ge.

Varför vill du starta en blogg?

Första frågan som alla bör ställa sig är just varför. Du kanske har ett eller flera mål med att vilja blogga? Är det för att skriva av dig, för att tjäna pengar, för att träffa nya personer? Utifrån det sedan bör du välja vad du ska blogga om. Det är även viktigt att välja ämne utifrån intresse och kunskaper.  Självklart så är det oerhört viktigt att du är intresserad utav det som du delar med dig utav. Det blir roligare för dig själv samtidigt som det också kommer lysa igenom dina texter och fånga dina läsare.

Sen är det så klart även ett måste att du vet vad du pratar om, eller ja skriver om. Det går inte att hej vilt hitta på vad som helst om vissa saker. 

Val av plattform

De allra största och främsta bloggarna brukar välja att använda sig av WordPress eftersom att det ger stora möjligheter och friheter till att själv styra kring bloggens innehåll och även dess utseende. Det är bra att använda det om du är nybörjare då det är lätt att använda. 

Det finns även så kallade fria plattformar som är helt gratis, men det beror på vad du ska ha din blogg till om det är värt att använda. 

En del av de olika fria plattformarna kommer att själva sätta in olika typer av annonser och reklamkampanjer på din sida.

De flesta har också en ganska så stor begränsning gällande hur du får använda dig av annonser. Detta i sin tur betyder att du heller inte kan tjäna några större pengar på bloggen. Så det kan vara bättre att välja annan plattform då!

10 Jan 2021