Tips då du ska flytta hemifrån

Är det dags att flytta hemifrån? Att lämna barndomshemmet, för en alldeles egen lägenhet, det är inte fel, men det kommer även med en del saker att tänka på. För att underlätta vid flytt, läs artiklar om flytt och flyttstädning samt fortsätt läs i min blogg. Jag tänkte nämligen ge dig ett par handfasta tips. 

Börja i rätt ände

Om du drömmer om att flytta hemifrån så är det bra att först se till att göra en budget, så att du ser att du klarar av att bo själv. Det innebär så klart att du måste ha någon form av inkomst. Du kanske pluggar och får CSN, eller så har du ett jobb. Om du har en inkomst, så är det bara att börja leta efter en lägenhet att hyra. Se till att du får ett skriftligt kontrakt och undvik att hyra i andra hand.

När du skrivit på för att flytta in ett visst datum, så kommer resten av allt som ska göras. Du måste bland annat göra en flyttanmälan. Det kan du göra hos Skatteverket, eller adressändring.se. Sedan bör du se till att teckna hemförsäkring samt andra bra försäkringar du kan behöva. Därtill ska du även teckna abonnemang. Du behöver ju el, samt att du kanske även vill ha bredband, telefon med mera?

Smart med ett flytta hemifrån kit

Du kanske har ett visst antal möbler som du får ta med dig från ditt barndomshem, men det finns även annat du kommer behöva. Dumt att länsa mammas och pappas hem på det du behöver. Dock kanske de ändå skickar med en del du behöver. Satsa på ett så kallat flytta hemifrån kit. De innehåller oftast en mängd husgeråd och annat som är ett måste i hemmet. Sedan bör du även köpa städmaterial, porslin, verktyg, med mera.

Själva flytten

När dagen för inflytt kommer, så är det bra om du har packat allt, samt bokat flyttfirma eller sagt till vänner att hjälpa dig att bära och köra allt. Sedan är det bara att packa upp alla dina saker och se till att komma i ordning i din allra första egna lägenhet. 

24 Sep 2020