Vardagspusslet kan vara svårt

Mitt liv är faktiskt inte så komplicerat. Visst, man ska tjäna pengar till mat och hyra och orka med både att umgås med vänner, hälsa på släkten, träna och se till att hemmet är snyggt och prydligt. Samtidigt ska man ha rena kläder och sminket ska sitta på rätt plats hela tiden. Knepet är att prioritera rätt! Min kompis Anna har inte den möjligheten för hon är småbarnsmamma ... 

Så här kan hennes morgon se ut

Dagen börjar klockan 03.45 då det lilla barnet ställer sig upp i sängen och börjar kasta mjukisdjur och låta som en liten fiskebåt. Efter ett par fruktlösa försök att få hen att somna om så är det bara att ge upp och kliva ur sängen. 

Tandborstningen lämnar spår på golvet för det är inte lätt att fixa tänderna med ett barn som ska ta tandborsten ifrån en hela tiden. 

Sen är det frukost, fast innan dess ska det bytas blöja och med lite tur är barnet stilla i femton sekunder men det är mer troligt att man springer efter det nakna barnet med puder i en hand och en torr blöja i den andra medan barnet jollrande springer ut i köket och kissar på golvet. 

När jag hör henne berätta om det så är det svårt att klaga på mitt eget liv liksom! Jag slipper ju ta hand om en liten krabat som vill göra precis allt du själv inte vill. 

Vi har alla olika förutsättningar

Så är det ju såklart och är man mitt inne i det så är det inte så farligt. Min vän Anna prioriterar alltid sitt barn, men hinner ändå på något magiskt sätt att ta hand om sig själv. Hon kan slappna av framför datorn på sidor som https://sockergrynet.se/ och kan även ta sig tid att fika med mig och våra andra vänner. Så en persons vardagspussel är aldrig likt en annans. Vi ska därför aldrig jämföra oss med varandra utan lyssna på de som vill berätta om hur de har det. Och låter det som de har det tungt och det är svårt att få ordning på sin vardag - erbjud dem hjälp!

27 Jan 2021